Vaaliohjelma

Eduskuntavaaliohjelmani VihreaKasvi

Kuka Jyrki J.J. Kasvi?

Olen 51-vuotias tekniikan tohtori ja Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, joka työskentelee tutkimus- ja kehittämisjohtajana. Aiemmin olen toiminut mm. kansanedustajana, tutkijana ja peliarvostelijana. Minulle tärkeitä arvoja ovat vapaamielisyys, suvaitsevaisuus ja yhdenvertaisuus. Minun maailmani ei ole koskaan valmis. On vaikea kuvitella, että kääntyisin konservatiiviksi, puolustamaan mennyttä tulevaisuutta vastaan.

Tulevaisuus ei ole entisensä

Talous, tekniikka ja yhteiskunta ovat murroksessa, jollaista ei ole koettu sitten teollisen vallankumouksen.
Menneeseen ei ole paluuta. Päätökset Suomen tulevaisuudesta tehdään nyt! Onko 2020-luvun Suomi avoin vai sulkeutunut, luova vai ahdistunut, vapaamielinen vai rajoittunut?

Kuka olisi vain neljä vuotta sitten uskonut panssarivaunujen piirtävän Euroopan rajoja vuonna 2015? Kuka olisi uskonut mobiilimaksamisen olevan arkea, Afrikassa? Kuka olisi uskonut muun Euroopan nousevan lamasta, mutta talouskuri-Suomen painuvan taantumaan?

Suomea vaivaa kyvyttömyys tehdä päätöksiä. Emme kykene vastaamaan nopeasti muuttuvan maailman haasteisiin. Työryhmät istuvat, ja raportteja kirjoitetaan, mutta toimeenpano puuttuu. Suomalaisen työn määrä ja tuottavuus laskevat, kansantalous supistuu, elintaso laskee, ja palveluita leikataan.

Jos haluamme katkaista supistuvan kierteen, suomalaisen työn tuottavuuden on noustava sekä yrityksissä että julkisella sektorilla, noustava nopeammin kuin suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle. Se vaatii rohkeutta tehdä päätöksiä, rohkeutta investoida, rohkeutta luopua, rohkeutta muuttua, rohkeutta tarttua tulevaisuuteen menneisyyden asemesta.

Rohkeasti avoin Suomi

Tekniikka on politiikkaa! Tekniikan kiihtyvä kehitys muokkaa tulevaisuutta. Sähköiset palvelut, verkkourkinta ja kyberturvallisuus ovat liian tärkeitä jätettäväksi teknokraateille. Poliittiset päätökset esimerkiksi robottiautojen, genomitiedon ja tekoälylääkäreiden sääntelystä on tehtävä pian.

Koulu on aikakone! Lapset elävät tulevaisuudessa, myös koulun on oltava siellä. Suomen kouluissa käytetään tietotekniikkaa vähiten Euroopassa. Oppilaiden motivaatio laskee, koska he eivät koe koululla olevan enää merkitystä omalle elämälleen.

Investoidaan aivoihin! Satsaus osaamiseen nosti Suomen 1990-luvun lamasta. Nyt tarvitaan samaa, ei yliopistotutkijoiden vähentämistä tai opintorahan jäädytystä. Pian vain varakkaiden vanhempien lapsilla on varaa opiskella! Opintorahan ostovoima on nostettava 1990-luvun tasolle, ja yliopistojen voimavarat on koottava monitieteisiksi kokonaisuuksiksi.

Vain hullu leikkaa mielenterveydestä! Mielenterveystyöstä ja psykiatrisesta hoidosta tinkiminen tulee sairaan kalliiksi niin potilaalle, omaisille kuin yhteiskunnallekin. Tarvitaan matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita, joissa avun saamista ei joudu odottamaan kuukausia.

Pienyrittäjät ovat suurtyöllistäjiä! Pk-yrityksissä on yli 60% yksityisen sektorin työpaikoista. Silti pk-yrittäjät sivuutetaan neuvotteluista, joissa työelämän pelisäännöistä päätetään. Lainsäädäntö valmistellaan edelleen suuryritysten näkökulmasta, vaikka ne ovat pientyöllistäjiä.

Tekniikka ei pelasta maailmaa, me pelastamme! Äärimmäiset sääilmiöt aiheuttavat tuhoa eri puolilla maailmaa, mutta ympäristöä ja ilmastoa säästävä tekniikka on jo ulottuvillamme. Käännös parempaan on kiinni omasta tahdostamme. Hyvinvoiva ympäristö edistää myös suomalaisten hyvinvointia.

Tule mukaan tukemaan vaalityötä!

Jos haluat esittämieni ajatusten kantavan eduskuntaan asti, voit äänestämisen(!) lisäksi esimerkiksi ostaa vaalikirjani, tehdä pienen lahjoituksen vaalikassaani, tai liittyä mukaan tukiryhmääni. Kaikki apu on tarpeen ja tervetullutta!

Pienlahjoituksen voi tehdä Vihreiden lahjoitussivulla ja vaalikirjaani Sensuurin Vieno Viettelys, sekä muita hienoja vaalituotteita voi tilata Holvin verkkokaupasta. Tukiryhmään voi ilmoittautua sähköpostilla osoitteeseen jyrki.kasvi(at)gmail.com

Äänelläsi TEHDÄÄN rohkeasti avoin Suomi!

 Nyt jos koskaan

Vaakalogo30x150px_b

0 comments on “Vaaliohjelma
1 Pings/Trackbacks for "Vaaliohjelma"
  1. […] Kasvi on jälleen ehdolla Uudellamaalla. Minä olen ehdolla Helsingissä. Muita hyviä ehdokkaita löytyy muun muassa Tieteen […]