Haavanhoitotuotteet Kela-korvattaviksi

Vaaliblogi 2

Lääkärin määräämien lääkkeiden hinnasta saa 50€ vuosiomavastuun jälkeen 40%  Kela-korvauksen, ja kun 572€ lääkekatto on täynnä, lääkkeet ovat käytännössä ilmaisia. Erityiskorvattavilla lääkkeillä Kela-korvaus on korkeampi.

Monien sairauksien aiheuttamien haavojen ja leikkaushaavojen hoidossa tarvittavia haavanhoitotarvikkeita Kela-korvaus ei koske, ja ne ovat usein todella kalliita.

Haavan hoitoon käytettävät sidokset voivat maksaa yli kymmenen euroa kappale, ja ne on vaihdettava esimerkiksi kaksi kertaa päivässä. Moni suojaakin esimerkiksi suihkuun mennessä haavansa tai katetrinsa kastumiselta elmukelmulla ja jeesusteipillä, koska ei halua tai pysty maksaa yli kymppiä suihkussa käymisestä.

Asianmukainen, riittävän usein vaihdettu sidos on tärkeä osa asianmukaista haavanhoitoa. Sidoksista säästäminen kostautuu helposti infektioina ja iho-oireina, jotka haittaavat potilaan elämänlaatua ja aiheuttavat yhteiskunnalle turhia kustannuksia.

Siksi lääkärin määräämät haavanhoitotuotteet tulisi saada Kela-korvauksen piiriin lääkkeiden tavoin. Se olisi sekä haavapotilaiden että yhteiskunnan etu.

Tagged with: ,
One comment on “Haavanhoitotuotteet Kela-korvattaviksi
  1. anonyymi says:

    Hyvä idea, mutta tälloinkin pitäisi aina käydä maksamassa lääkärille siitä reseptistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.