80’s Pub & Bar

Brewdogin olutlistaa selatessa tuli mieleen, että 1980-luvun teemabaarille voisi olla kysyntää. Moni haikailee mennyttä aikaa, kun elämä oli selkää ja maailma yksinkertainen, myös ravintolassa.

Pajatso

80-luvun teemabaarissa olisi tietysti myös pajatso. “Pajatso” by Santeri Viinamäki. Licensed under CC BY 4.0.

Teemabaarissa olisi tarjolla kahta kotimaista A-veroluokan mautonta lageria , Lahden Sinistä ja Koffin Punaista, ehkä myös Lapin Kultaa tai Karjalaa. Tai eihän kukaan silloin puhunut lagerista, oli vain olutta. Ei tarvinnut arpoa ipojen, stoutien sun muiden hopsterioluiden väliltä. Vain prosenteilla oli merkitystä.

Lisämaksusta saisi tuopillisen lasehtinutta tynnyrinvaihtovaahtoa. Alkon tarkastajien pelossa vaahdot otettaisiin talteen ja vaahdon laskeuduttua väljähtynyt tuopillinen tarjoiltaisiin ravintolan päihtyneimmälle asiakkaalle. Muuten myytyjen tuoppien ja ostettujen tynnyreiden määrä ei täsmäisi.

Drinkkilistalla olisi sinisiä enkeleitä, mustia ryssiä ja ampiaisia. Kukaan ei olisi kuullutkaan mojitoista tai caiparinhoista. Mutta miksi lähes kaikilla 80-luvun juomilla piti olla nimessään väri?

Alkoholijuomia olisi turha yrittää tilata ilman ruokaa, ja ruokalistalla olisi oskarin leikkeen ja lehtipihvin lisäksi myös klassinen vähän käytetty juustovoileipä, joka myytäisiin yhä uudelleen oluttuopin ostajille.

Moni kiskoisi teemabaarin ovea turhaan, sillä ravintola sulkisi ovensa viimeistään kello 23:00, valomerkin tullessa puolelta. Juustovoileipää olisi turha tilata kello yhdeksän jälkeen, kun keittiö menisi kiinni.

Lisämaksua vastaan voisi vierailla aina 70-luvulla asti, tosin silloin naiset päästettäisiin sisään vain kravattiin pukeutuneen miesseuralaisen valvonnassa. Mitä siitäkin tulisi, jos naiset pääsisivät ravintolaan keskenään?

Kuinkahan paljon teemabaarille riittäisi asiakkaita?

One comment on “80’s Pub & Bar
  1. Olli says:

    Senkin hirviö! Pelotella nyt hopstereita noin.
    *käsi hapuilee APAa*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.